Utazás kereső-
Indulási időpont
Ár
Csökkenő
NövekvőKrisna-völgyi búcsú és Tihany   Oldal nyomtatása
content_top
Csipetnyi India: Krisna-völgyi búcsú
 
 
Időpont: 2020. július 18. szombat
Utazásfelső kategórás autóbusszal
Részvételi díj:   7.490 Ft                    
A részvételi díj tartalmazza az oda-vissza utazást és az idegenvezetést, nem tartalmazza a belépőket.
Belépők: Az árak tájékoztató erotik shop jellegűek. 
Krisna-völgy: felnőtt: 1.490 Ft, diák (18 éves korig)/nyugdíjas: 990 Ft
Komp díj: 700 Ft/fő
Tihanyi Bencés Apátság: felnőtt: 1.000 Ft, diák/ nyugdíjas: 500 Ft
 
Indulás reggel 8:30 órakor Székesfehérvárról a Skála parkolóból, majd folyamatos utazást erotik shop követően érkezünk Krisna-völgybe.

Krisna-völgy egy békés sziget a rohanó hétköznapok tengerén, a Balatontól csak harminc kilométerre, Kaposvár irányában. A kétszázhatvan hektáron fekvő terület – mely egyben kulturális központ és biofarm is – igazán szép látnivalókkal és új élményekkel kecsegteti az idelátogatókat.

ORIG5_21642.jpg IMG_5338.JPG 239011_943457697_big.JPG

A júliusban megrendezésre kerülő népszerű Családi Élményfesztivál zenés-táncos kulturális programokkal, a valóság show-ban kipróbálható “Krisnás” szokásokkal, az éttermi sátrak laktató menüjével, édes és sós csemegékkel, a kézművesek utcájával, szentélylátogatással egybekötött templomi körsétával, erotik shop öko falurészlettel, indiai védikus esküvővel és tűzceremóniával, pantomimmel, jógabemutatóval, valamint sok új családi és gyermek programmal várja a látogatókat.

Parkolóból rendszeresen indul kisvasút, mely áthalad Krisna-völgy területén és a Búcsú helyszínén.  Fesztiválsátorban napközben előadások,  koncertek, zenei-, tánc- és harcművészeti bemutatók pantomim- és gyermekműsorok élményében lehet része a látogatónak. A nagy sikerű Krisna-völgyi “Valóságshow” idén is hódít. A „ház” minden helyisége a Krisna-hívők életének egy szeletét mutatja be, így aki belép, megtudhatja, hogy öltözködnek, hogy festik a tilakot (agyagjel) a homlokukra, hogyan meditálnak, hogyan főznek, és hogyan ajánlanak ételt Krisnának a házi oltáron.

 krisna_volgy_templom_kozepes_f.jpg somogyvamos_krisna_volgy_.jpg krisna_volgy_1024x766.jpg 

A biokertészetben nőnek az étteremsátorban megkóstolható finomságok hozzávalói, nézze meg, hol, és hogyan termelik és tárolják őket. Akár vásárolhat is a frissen szedett terményekből. Az általános iskola, erotik shop a Gurukula rendkívül szép, indiai stílusú épületében tanulnak a gyermekek. Ide is bepillanthatnak a látogatók, megismerhetik, hogy telik egy helyi kisdiák napja az iskolában. Mindeközben a kicsik az iskola melletti területen élvezhetik a gyermekprogramokat. A vásársoron indiai ajándéktárgyakat, füstölőket, ruhákat, vegyszermentes kozmetikumokat és tisztítószereket, ékszereket, és ásványokat kínálnak az érdeklődők részére.

 

234443_galeria_del_kult_krisna_2.jpg  Krisna_volgyi_Bucsu_480_szinpadkep_2011.jpg  33399_tpl_tanc.jpg


A bátrabbak most is kipróbálhatják tudományukat és merészségüket az íjászat sportágában, ahol pontjaikért ajándékokat kaphatnak, hiszen egy búcsú nem búcsú céllövölde nélkül. A “Kérdezz-Felelek” sátor egész nap vár minden érdeklődőt, akinek kérdése van a Krisna-tudat filozófiáról, a lélekvándorlásról, a jógáról, a szentírásokról, vagy a Krisna-hívők életéről, és természetesen választ is szeretne kapni ezekre. 

Délután 14 órakor magunk mögött hagyva a Krisna-völgyet, utunkat Szántód felé vesszük, ahol kompra szállunk és egy kellemes balatoni hajózás után kikötünk Tihanyban. Megtekintjük a Tihanyi Bencés Apátságot, majd a 18 órai hazaindulásig szabad program áll mindenki rendelkezésre.

Az Apátság alapító oklevele a legrégebbi, eredeti formájában fennmaradt magyar nyelvű írásos emlék, 1055-ből. Latin nyelvű szövegében magyar szavakat, kifejezéseket is találunk: "feheruuaru rea meneh hodu utu rea" (Fehérvárra menő hadi útra). Az oklevelet a Pannonhalmi Főapátság levéltárában

 őrzik. 

Ap__ts__g.jpg 5888071_orig.jpg 5942_b0dd033cbe58aa5ea27747271bfd84e3.jpg

tatárjárás nem okozott pusztítást az apátság épületében és birtokaiban sem. Ezt követően épült ki a kolostort körülvevő erődítmény, bár egyes források szerint valamiféle védőfal már korábban is lehetett. A kolostor életében a erotik shop török-magyar harcok hoztak igazán gyökeres fordulatot. A szerzetesi élet 1534-ben megszűnt, az erődített kolostor a balatoni végvárrendszer fontos láncszemévé vált. Az ezt követő csaknem másfél évszázad alatt a szerzetesi élet minden tárgyi emléke elpusztult Tihanyban. A katonaság 1674-ben adta vissza eredeti rendeltetésének a templomot. Egy váratlan, tragikus tűzvész azonban 1683-ban a kolostori épületeket romba döntötte. A török harcok lezárulta után nem volt szükség az erődítményekre, ezért a védőműveket 

1702-ben lerombolták.

 

jpg_fotok.jpg DSC_0664.JPG Tihany_abbey3.JPG

Az Apátság újjáépítése 1719-ben kezdődött meg Wittwer Márton karmelita építész tervei szerint. Eleinte csak két lakható szoba volt a kolostorban, és egyházi szertartás céljaira csak az altemplomot lehetett használhatóvá tenni. A középkori épületeket elbontották, s több mint három évtized alatt, 1754-re fölépült a kéttornyú (35 m magas) nagy barokk templom, mely 46 méter hosszú és 16 méter széles. Ugyanekkorra készült el az új kolostorépület is. Az északnyugati toronyban van a templom 1670 kg-os nagyharangja, amely a Balatonfüredi járásban is a legnagyobb. A délkeleti toronyban a 431 kg-os középső és a 227 kg tömegű legkisebb harang van, utóbbi villamosítása ellenére sincs rendszeres használatban.

promo_1611_en.jpg

Napjainkban a monostorban kilenc szerzetes él, akik ellátják Tihany község és több környékbeli település, valamint a balatonfüredi kerektemplom lelkipásztori szolgálatát, továbbá vendégfogadással, lelkigyakorlatok és kulturális programok szervezésével foglalkoznak. 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, akik szeretnének betekintést nyerni a erotik shop Krisna-völgyiek életbe, valamint megtekinteni a híres Tihanyi Apátságot.

Várjuk érdeklődését, szívesen állunk rendelkezésére!

 
Top Travel Utazási Iroda
  8000 Székesfehérvár Rákóczi u. 2.  
tel.:22/502-717 fax:22/502-716 
e-mail:info@atoptravel.hu 
top_logo02_1.jpg
Top Travel Utazási Iroda 
8000 Székesfehérvár Piac tér 1.  
 tel/fax: 22/329-449 
e-mail: rhea@bollatravel.hu 
 

 

 

 

 

content_bottom

bottom_right
INweb Informatika