Utazás kereső-
Indulási időpont
Ár
Csökkenő
Növekvő


Autóbuszrendelés
P1010980b.jpg P1000751b.jpg


Reptéri parkolás

Meteorológia

Partner program

Árfolyamok


Kecskeméti Mercedes-Benz és Zwack Pálinkamanufaktúra   Oldal nyomtatása
content_top
A Kecskeméti Mercedes-Benz Autógyár
és a  Zwack Pálinkamanufaktúra ebéddel egybekötve
 
 
Időpont: 2017. július 7. péntek 
Utazásfelső kategóriás autóbusszal
Részvételi díj: 5.990 Ft
A részvételi díj tartalmazza az utazás, az ebéd és a csoportkísérés költségét.
Belépők: Az árak tájékoztató jellegűek.
Mercedes-Benz Autógyár: ingyenes, csak 12 éven felüliek vehetnek részt a látogatáson
Zwack Pálinkamanufaktúra: csoportos: 1.700 Ft/fő, diák: 1.000 Ft/fő
 
Indulás reggel 6 órakor a székesfehérvári Skála parkolóból, majd utazásunkat rövid technikai szünettel megszakítva érkezünk Kecskemétre a Mercedes-Benz Autógyárba, mely több mint száz éve a világ leginnovatívabb márkája.
 
merci1.jpg 2048_IMG_122116.jpg 22169_kecskemet_mercedes4.jpg
 
Amikor Gottlieb Daimler és Karl Benz az 1880-as években, egymástól függetlenül megalkották a magas fordulatszámú motort és az automobilt, lefektették a motorizált személyszállítás jövőjének alapkövét. Benz 1883 októberében megalapította a Benz & Co. céget Mannheimben; a Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG) pedig 1890 novemberében alakult Cannstattban. Ma a Mercedes-Benzt a világ legsikeresebb autóipari márkájaként tartják számon. Tökéletes műszaki megoldásaik színvonala, innovációs ereje és a számtalan autóipari legenda - mint pl. a szárnyas ajtós 300 SL - egyedülállóvá teszik a márkát. A Mercedes-csillag a leghíresebb autóipari emblémává vált, és egyben a világ egyik legismertebb márkajelzése is.
 
mercedes.jpg 4334464_71634b11bd4f0f4898234fc0809e76f7_wm.jpg DSC_1761_medium.JPG
 
A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában az autógyártás folyamatának teljes láncolata megvalósul: a présüzemtől kezdve a karosszériaüzemen és felületkezelő üzemen keresztül egészen az összeszerelő üzemig. A présüzem feladata, hogy fémlemezekből, illetve tekercsekből a lehető legjobb minőségben állítsák elő a szükséges karosszéria elemeket, amelyeket a karosszériaüzem felé továbbítanak. Itt illesztik össze az elemekből a karosszériákat. Szárítást követően a karosszériaszortírozóba kerülnek a karosszériák, majd a felületkezelő üzemben előkezelés után lefestik azokat az ügyfelek által megrendelt színre. Az összeszerelő üzemben pedig több ezer alkatrészből épül össze a csúcsminőségű autó.
 
 05.jpg DSC_1774_medium.JPG 319.jpg 
 
A gyártó csarnokok megtekintése során személyesen megtapasztalhatja, hogyan születik a Mercedes-Benz CLA- és a B-osztály, valamint a 2015-ös évben piacra kerülő harmadik mercedes modell, a CLA Shooting Brake. 
 
A gyárlátogatás után egy kellemes ebédet költünk el egy helyi kis étteremben, majd folytatjuk utunkat a szintén Kecskeméten található Zwack Pálinkamanufaktúrába. 
Ami a skótok számára a whisky, a franciák számára a konyak, az a magyarok számára a pálnika, méghozzá a világ számos táján ismert és méltán kedvelt kecskeméti barackpálinka. E vidéken nagy hagyománya van a barackpálinka főzésnek, írásos emlékek már a XVIII-XIX. századfordulótól említik, de a kecskeméti Fütyülős barackpálinka, melyet először a Zwack család készített (s mely a jellegzetes hosszú nyakú üvegéről kapta nevét) az 1930-as évek közepén vált világszerte ismertté.
 
  uezemlatogatas_a_zwack_palinka_manufakturaban_kecskemeten_20121120_1594458740_1.jpg f__ty__l__sp__linka.jpg gpb_01.jpg 03_14_zwack.jpg
 
A brit trónörökös, Edward walesi herceg, 1936-os magyarországi látogatása alkalmával megkóstolta és megszerette, majd egész életében kedvelte a kecskeméti barackpálinkát. “Szódával jobb, mint a whisky, teával jobb, mint a rum” - mondta a hagyomány szerint.  
A Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra látogatásának első állomása a régi pálinkafőzde, amely a huszadik század elején épült és ma már ipartörténeti emlék. Itt tekinthetik meg a főzde és a család történetéről készült rövid filmet. Következő állomás az 1996-ban épült új pálinkafőzde, ahol a legkorszerűbb gyümölcspárlat fermentációs és desztillációs folyamatokat ismerheti meg a látogató. A gyümölcs ellenőrzött és szabályozott körülmények között, húsz hatalmas, 8,5 méter magas, rozsdamentes erjesztő tartályban erjed.
 
4_zwack_man_o712_187.jpg palinkamanufaktura.jpg zwack2.jpg 1795575_bbe8c25eb35f23a157d0b2dabf9cc302_wm.jpg
 
A palackozó üzemben a kézi és gépi palackozás folyamatát tekinthetik meg, a gyárlátogatás csúcspontja pedig a pálinkák szakszerű megkóstolása. (A kiskorúak, valamint a diák jeggyel rendelkezők részére nem szolgálnak fel pálinkát.)
A pálinkatúra utolsó állomása a múzeum kis üzlete, ahol a látogatók kedvükre vásárolhatnak a Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra és a Zwack Unicum Nyrt. által kínált széles ital– és ajándékválasztékból.  

A manufaktúra látogatása után gyalogos városnézés keretén belül megismerkedünk Kecskeméttel, melyet a magyar városfejlődés egyik legérdekesebb példájaként tartanak számon. Fejlődése nagy vonásaiban hasonló ugyan alföldi társaihoz, de több tekintetben különbözik is tőlük. A majdnem hat és fél évszázada városi rangú település a feudalizmusban királynéi birtokként, majd földesúri hatalom alatt álló mezővárosként jelentős szabadságokkal bírt, melyek hűbéri-feudális korlátoktól mentes fejlődést biztosítottak számára. A sívó futóhomokot „aranyhomokká” változtató szorgalom, tudás, a nyitottság, az újra, a befogadásra, az adaptivitásra való képesség, a hihetetlen élni akarás tette igazán várossá Kecskemétet. Látnivalói közt mindenképp meg kell említeni a híres Cifrapalotát, a gyönyörű Katona József Színházat, valamint a Városházát.

8_kecskemet_1.jpg V__rosi_Tan__csh__z__2253._sz__m___m__eml__k__4.jpg kecskemeti_katona_jozsef_szinhaz_original_49361.jpg

A városlátogatás, majd egy kis szabadidő eltöltése után késő délután (kb. 17 órakor) buszra szállunk és hazaindulunk. Várható érkezés Székesfehérvárra 20 óra körül.

Élje át testközelből, hogyan gyártják a legmodernebb technológiával készülő autókat, nyerjen bepillantást az autógyártás folyamataiba, ismerkedjen meg az egyik leghíresebb hungarikumunk elkészítési folyamatával, végül tegyen velünk egy kellemes sétát Kecskeméten.

Várjuk érdeklődését, jelentkezését!

 
Bolla Travel Utazási Iroda
  8000 Székesfehérvár Rákóczi u.2.
tel.:22/502-717 fax:22/502-716
e-mail:bolla@bollatravel.hu
www.bollatravel.hu
bollalogo.JPG
Bolla Travel Utazási Iroda
  8000 Székesfehérvár Piac tér 1.
 tel/fax: 22/329-449 
e-mail: rhea@bollatravel.hu
www.bollatravel.hu
content_bottom

bottom_right
INweb Informatika